"Απ΄ τα άγρια θηρία το χειρότερο δάγκωμα το κάνει ο συκοφάντης "
Διογένης από τη Σινώπη 400 - 325 π.χ
Μέγεθος γραμμάτων
+ + + + +
Share |

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Συνάντηση των Ηνωμένων Εθνών προκαλεί νέες ανησυχίες για την ελευθερία του Internet

Print this post
 Μεγάλες ανησυχίες έχει προκαλέσει η είδηση μιας νέας συνάντησης του International Telecommunications Union (ITU), του υπεύθυνου για την επίβλεψη των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών σώματος των Ηνωμένων Εθνών, με τους Ιντερνετικούς ακτιβιστές να προειδοποιούν ότι θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τους καθημερινούς χρήστες του Internet.

 Το συνέδριο ονομάζεται World Conference on International Telecommunications, θα διεξαχθή τον επόμενο μήνα και σκοπό έχει να τροποποιήσει την τρέχουσα διεθνή νομοθεσία που διέπει την ροή των πληροφοριών στο Διαδίκτυο και η οποία έχει θεσπιστεί εδώ και πολλά χρόνια. Προς το παρόν δεν έχουν γνωστοποιηθεί τα θέματα που θα συζητηθούν αλλά από αυτά που έχουν διαρρεύσει κάποιες από τις προτάσεις θα αφορούν την παροχή μεγαλύτερου ελέγχου στις κυβερνήσεις για την πρόσβαση στο Internet καθώς και τη φορολόγηση του διαδικτυακής κίνησης.
 Η πιθανότητα να περάσουν οι εν λόγω προτάσεις είναι αμφισβητήσιμη, ωστόσο δύο ομάδες ιντερνετικών ακτιβιστών, οι Fight for the Future και Access, έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους σε μια νέα καμπάνια με σκοπό να ξεσηκώσουν όλους τους χρήστες του Διαδικτύου να εναντιωθούν στην απειλή της ελευθερίας και της ανοιχτής φύσης του τελευταίου. Μια ιδέα από την καμπάνια τους μπορείτε να πάρετε μέσω του παρακάτω video:







Tο είδα εδώ
Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...